PDV u digitalnoj trgovini: vodič za strane i domaće kompanije

PDV (Porez na Dodatu Vrednost) je obavezna dažbina u poslovanju, kako na nacionalnom, tako i na globalnom nivou. U eri digitalizacije, sve više firmi posluje putem interneta, što uključuje digitalnu trgovinu. Ali, kako se obračunava PDV u ovom kontekstu, naročito kada su u pitanju transakcije između stranih i domaćih firmi?

Ovaj vodič objašnjava osnovne pojmove i procese vezane za PDV na digitalne usluge, kao i kako strane firme koje posluju u Srbiji mogu pravilno obračunati i platiti ovaj porez.

Šta je digitalna trgovina?

Digitalna trgovina podrazumeva prodaju usluga i proizvoda putem interneta. To može uključivati prodaju softvera, licenciranih digitalnih alata, platformi za e-trgovinu i drugih online usluga. Ove transakcije često uključuju strane kompanije koje prodaju proizvode ili usluge srpskim firmama, pa je važno razumeti kako se u tim situacijama primenjuje PDV.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

Nemate pravo da vidite komentare.